My blog / Bloggen

Thoughts, processes and life / Tanker, prosesser og livet

Hi, I am Dag Rune Flaaten, a Norwegian who lives on a small farm in the mountains of southern Spain. Over the past few decades, I have founded, built and operated successful businesses in the financial, real estate, investment, consultancy and claims management industries. In this blog, I share some of my thoughts on what’s going on in the world, how we can navigate through it and what really matters.

Hei, jeg er Dag Rune Flåten, en nordmann som bor på en liten gård i fjellene i Sør-Spania. I løpet av de siste tiårene, har jeg opprettet, bygget og drevet suksessfulle virksomheter innen finans, eiendom, investering, konsulentvirksomhet og klagehjelp. Her deler jeg noen av tankene mine rundt det som skjer i verden, hvordan vi kan navigere gjennom det og om det som virkelig betyr noe.

Den beste investeringen i dagens marked?

I morges kom jeg over Nettavisens artikkel Dette er oljefondsjefens råd til folk som har ekstra penger, hvor oljefondsjef Nicolai Tangen blant annet blir sitert på følgende: – Jeg tror at over de neste fem til ti årene, så vil du ikke tjene penger noe sted. Oljefondsjef Nicolai Tangen til Nettavisen: https://www.nettavisen.no/okonomi/dette-er-oljefondsjefens-rad-til-folk-som-har-ekstra-penger/s/12-95-3424312641 Jeg mener NicolaiFortsett å lese «Den beste investeringen i dagens marked?»

Hvorfor de rike blir rikere og forbrukeren klør seg i hodet

Nye penger havner hos dem som gjerne blir omtalt som eliten. Mye blir investert i verdipapirer, eiendom og annet, mens deler av pengene fordeles utover gjennom pensjoner, lønninger og så videre. Deretter blir de gamle pengene ført tilbake til sentrum, mens neste runde nye penger også havner innerst i sirkelen. Det er derfor de rike stadig blir rikere, de mektige stadig blir mektigere og forbrukeren klør seg i hodet og tenker at økonomi og finans er vanskelige greier.

Tenk deg en tilværelse uten klokken. Det hadde vært litt enklere å være mer til stede her og nå. Det eneste som varer evig, er nå. Nå betyr mer enn datoer og klokkeslett. Det en burde gjort annerledes der bak. Det som venter der fremme. Det er mye å hente på å tenke gjennom ting.Fortsett å lese «Nå»

Hvorfor jobbe med klagesaker?

Det å jobbe med klagesaker, begynte for meg i etterkant av Finanskrisen i 2008/2009. Jeg begynte å jobbe i finans noen år før krisen. Det var gode år. Jeg kom fra en stilling som avdelingsleder i en større internasjonal IT-bedrift, og jeg hadde de siste årene hatt en finansrådgiver. Da jeg forlot IT-bransjen, begynte jegFortsett å lese «Hvorfor jobbe med klagesaker?»

Det å tenke selv

Det er en stund siden sist og mye har skjedd. Blant de mange oppdagelser livet har å by på, har jeg har funnet ut at det kan være en smule skummelt å poste ting på verdensveven. Det er ikke første gang jeg har kommet til denne konklusjonen, men jeg er blitt minnet på det igjenFortsett å lese «Det å tenke selv»

Tesla sued after fatal crash in Paris / Tesla saksøkt etter dødsulykke i Paris

I just wrote a post for Bilklager.no, with the title Tesla sued after fatal crash in Paris. Bilklager.no has two ongoing claims against Tesla, and those affected can join here: https://bilklager.no/teslaclaims/ A new twist, is that anyone can join in on the claims. Those not affected, can still join as sponsors. Sponsors will get theirFortsett å lese «Tesla sued after fatal crash in Paris / Tesla saksøkt etter dødsulykke i Paris»

CryptoInvest

Finally, the new service, CryptoInvest, is launched. It’s exactly as simple as it should be, and it took a long time figuring it all out. With this service in place, everyone can become a cryptocurrency investor. In addition to cryptocurrency investing, claims management has been my speciality for the last decade. Now I feel IFortsett å lese «CryptoInvest»

A simple service

Finally, after long thought, I have launched a service for managing other people’s cryptocurrency investments. Well, that’s not where this story starts.. A few days ago, I was out walking in the mountains with Bonzo. He loves these walks just as much as I do, and it’s a great way to burn off some ofFortsett å lese «A simple service»

Body and soul

It’s winter, and the almond trees are blooming, in a beautiful mix of white and purple. It started a couple of weeks ago, and now our valley is even more beautiful than it was before. Bonzo is almost four months old now, and he has recently picked up how fun it is to play fetchFortsett å lese «Body and soul»

Predictions for 2022

Preface As I mentioned in my post «How to make money in this booster reality«, I had a very big advantage upon entering into these pandemic times; I had quite a clear vision of what was going to happen in the near future. Thus, the events of the last two years … the various restrictions,Fortsett å lese «Predictions for 2022»

A meaningful life

Like most people, I’ve spent the most of my life living inside the «box». It’s quite comfortable to be a part of the whole, the everything; it’s easier to just tag along and let the surroundings circumstances direct your choices, your actions. Later on, decades later, I realized that the normal life is the productFortsett å lese «A meaningful life»

Er Dieselgate snart i mål?

Jeg mener det var i september 2015 jeg fikk med meg at Volkswagen hadde jukset med 11 millioner biler verden over. Om du ikke husker hva skandalen egentlig gikk på, så har du en forenklet versjon her: Biler som ikke hadde blitt godkjent på grunn av forurensningen de spydde ut, hadde fått installert jukseprogrammer. DeFortsett å lese «Er Dieselgate snart i mål?»

Kom deg over i krypto!

Da pandemien rullet inn over oss for Gud vet hvor lenge siden … var det 12. mars 2020 vi fikk full lockdown i Spania? Hvertfall, det ble fort klart at dette kom til å få enorme konsekvenser. Langt fra alle av disse har slått inn over oss enda, men de kommer. Bottom line: Kom degFortsett å lese «Kom deg over i krypto!»

Frihet anno 2021

I Italia har regjeringen nå bestemt at det skal være obligatorisk for alle arbeidere å fremvise et grønt Covid-19-pass. Uten dette, blir man permittert uten lønn. Man får ikke sparken, man får bare ikke jobbe og man får altså heller ikke betalt. Det er fremdeles temmelig frivillig å ta selve vaksinen – ja, med unntakFortsett å lese «Frihet anno 2021»

Verd å få med seg

DN publiserte i dag en artikkel som absolutt er verd å få med seg: Kaos ved kinesiske havner – venter «enorme forstyrrelser» i verdenshandelen.

Det nytter å klage

DN publiserte i dag en artikkel, der de skriver at Pareto Securities har inngått forlik med 7 kunder som saksøkte dem for til sammen 265 millioner kroner. Vi kan bekrefte at det er inngått konfidensielle forlik i Severstal/Crew Gold-saken. Administrerende direktør i Pareto Securities, Christian Jomaas, til DN i anledning artikkelen. Selve saken er klassisk;Fortsett å lese «Det nytter å klage»

Turistene har begynt inntoget

Det var et lite rykk med framandfolk her i påsken, men da var det stort sett spanjoler fra nordområdene som kom sigende. Nå er det igjen begynt å øke på med folk her, men denne gangen kommer de mer langveis fra. Engelskmenn, nederlendere og andre har begynt å reke langs promenaden, slå seg ned påFortsett å lese «Turistene har begynt inntoget»

Når man investerer i noe nytt og det blir ruskevær

Da jeg jobbet i finans, solgte vi ofte inn nye typer produkter. Folk hadde stort sett sparepengene i bank eller fond, mens enkelte hadde våget seg inn i aksjer. Vi kunne tilby eiendomsfond og ulike strukturerte spareprodukter, gjerne med belåning. I tillegg hadde vi ulike derivater – og selvsagt en fondssparing i bunn. Dessuten reforhandletFortsett å lese «Når man investerer i noe nytt og det blir ruskevær»

Soloppgang og LBRY

Sørkysten av Spania ligger som kjent rett nord for Afrika og her formelig spretter solen opp fra havet hver morgen. Det er balsam for sjelen å stå på terrassen og ta inn det mektige skuet, men vanligvis er den kommet et godt stykke før jeg kommer på å ta en titt. Her en dagen varFortsett å lese «Soloppgang og LBRY»

Staring At The Sun

Pandemiens tid er slett ikke forbi, men i dag var det faktisk temmelig greit å ha Solkysten for seg selv. God plass over alt og folk virker å bli mer og mer avslappet til det hele. Det handler jo tross alt om å få det beste ut av tilværelsen. I starten av pandemien, var detFortsett å lese «Staring At The Sun»

Kjøpe aksjer med krypto

Frem til nå folk flest ment at kryptovaluta har vært veldig risikabelt og slett ikke noe å kaste bort tid og penger på. I løpet av de siste månedene har holdningene endret seg, til at det nå anses som risikabelt å IKKE være investert i kryptovaluta og især da i bitcoin. Dette er en temmeligFortsett å lese «Kjøpe aksjer med krypto»

Er Ethereum billig akkurat nå?

Det finnes mange kraftige verktøy, som kan hjelpe deg med å finne ut av hvilke kryptovalutaer du bør kjøpe, hodle eller selge. Grafen over er et eksempel på hvordan du kan bruke CoinMarketCap til å finne frem til hvilken kryptovalua som kunne være et godt kjøp akkruat nå. I dette eksemplet, ser vi på EthereumFortsett å lese «Er Ethereum billig akkurat nå?»

Det stormer, eller?

Tre dager med ekstremvær og det meste av stranden er borte. Den ligger og flyter uti der, i form av seige, grå bølger. Får håpe det meste av den siger inn igjen, nå som ting har roet seg. Om stranden her er som verdensøkonomien etter at 2020 var ferdig å herje med den, så frykterFortsett å lese «Det stormer, eller?»

Banktoppene går alltid fri

I dag kan vi lese at Dansk Økokrim dropper siktelsen mot 6 av de siktede etter Danske Bank sin nøye planlagte og gjennomførte milliardsvindel gjennom hvitvasking av penger på vegne av temmelig tilsmussede kunder østfra. Det kan tenkes dette virker noe merkelig, men dette er altså business as usual. Ta for eksempel den store FinanskrisenFortsett å lese «Banktoppene går alltid fri»

BTC passerer $ 39.000

Etter toppnoteringen på $ 20.000 i slutten av 2017, sank bitcoin ned til $ 3.500 i begynnelsen 2019, før den nådde en ny topp midtveis i året på rundt $ 14.000. Som bildet over viser, er dette rukket å bli gammelt nytt. Vi er midt i en eksplosiv vekst og kursen passerer trolig $ 40.000Fortsett å lese «BTC passerer $ 39.000»

Årets siste

Et særdeles begivenhetsrikt år er snart over. Svært få av oss dødelige kunne vel forutse hvordan året skulle bli, da vi satt for et år siden og var i ferd med å avslutte 2019. I og med at vi nå er inne i et løp, kan vi vel ane i alle fall noe av innholdetFortsett å lese «Årets siste»

En godt timet innrømmelse

Da all galskapen i 2020 for alvor startet, var det fordi Verdens helseorganisasjon (WHO) oppfordret myndighetene i alle land til å stenge ned og holde folk hjemme, i håp om å unngå massedød fra det livsfarlige viruset som hadde kommet fra Wuhan i Kina. I Spania opplevde vi å bli isolert i hjemmene fra midtenFortsett å lese «En godt timet innrømmelse»

Når historien forandres

31. januar 2015 publiserte Dagbladet artikkelen «DNB-kunder har fått tilbake millioner etter god klagehjelp.» Dagens Næringsliv publiserte samme dag artikkelen «DNB punger ut etter fondsfiasko». Gjennom arbeidet med Klagehjelp AS, fikk vi en rekke forsider, helsider, samt knippe artikler over flere sider, i flere av landets største aviser; som VG, E24, DN, Hegnar og Finansavisen.Fortsett å lese «Når historien forandres»

Nye nedstengninger

I går kunne vi lese at Tyskland stenger skoler og butikker fra 16. desember og frem til utpå nyåret en gang. Slike midlertidige tiltak har jo en lei tendens til å forlenges, så selv om det indikeres at nedstengningen skal vare frem til 10. januar neste år, kan det godt tenkes at åpningen blir utsatt.Fortsett å lese «Nye nedstengninger»

Laster…

Noe gikk galt. Vennligst oppfrisk siden og forsøk igjen.

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggere liker dette: