Site icon Dag Rune Flaaten

Turistene har begynt inntoget

Det var et lite rykk med framandfolk her i påsken, men da var det stort sett spanjoler fra nordområdene som kom sigende. Nå er det igjen begynt å øke på med folk her, men denne gangen kommer de mer langveis fra. Engelskmenn, nederlendere og andre har begynt å reke langs promenaden, slå seg ned på caféene og spre seg utover strendene.

Det er kanskje ikke så rart, for en må vel si at sommeren er kommet til Solkysten. Temperaturen ligger daglig et sted på 20-tallet og en bruker nå stort sett klær for syns skyld. En merker at det er enklere å bevege på seg når været er greit. Det er triveligere å gå seg en tur og det er mer fristende å oppholde seg utendørs. Hjemmet blir et sted for arbeid og hvile, mens det sosiale skjer utendørs.

Nåja, det er i alle fall greit at det er kommet flere folk her. Ikke så mange at en må stå i kø noe sted, men nok til at det stort sett sitter noen på de ulike spisestedene – og dem er det temmelig mange av.

Det blir spennende å se hvordan det utvikler seg frem mot fellesferien, om det åpnes opp eller stenges ned, om det kun er vaksinerte som får sette seg på flyet, eller om det blir fritt frem også for kontrollgruppen. Hotellene driver i alle fall og ruster seg for mottak av massene. Det pusses opp, males, ryddes og stelles. Solsenger og parasoller er på plass, bassengene er fylt til randen og ansatte virrer rundt i alle slags gjøremål. Jeg tenker det er mange som er spente og håper at sommeren i år blir travlere enn fjoråret.

Det ser i alle fall lovende ut, med tanke på at det nå øker på med folk hvor enn en beveger på seg. Solkysten er temmelig avhengig av turistnæringen, så nok en dårlig sommer ville vært helt forferdelig. Det er bare å krysse fingre og tær og håpe på det beste..

Exit mobile version