Hva med et investeringsselskap som kun fokuserer på kryptovaluta?

Det er mange måter å investere på, også i kryptovaluta. Vi velger utfra en kombinasjon av komfortsone, innsatsnivå, forståelse … ja, det er en hel del faktorer som virker inn, i alle fall om vi foretar et gjennomtenkt valg. Iblant velger vi kanskje bare det første som popper opp akkurat idet vi kommer på at vi burde ha kommet i gang med noe sparing og investering..

Mange av oss som ønsker å ha penger i kryptovaluta, tenker gjerne at det tryggeste er å dytte noen av sparepengene over i Bitcoin, for så å putte på litt ekstra etter hvert som det hoper seg opp på bankkontoen, på fondene eller andre steder. I kryptoverdenen kan dette sammenlignes med å investere i gull. Om en skulle kaste inn en sammenligning fra finans, som kanskje flere benytter seg av, ville gjerne grunnfondsbevis være et alternativ. En traust og trygg variant, innenfor det universet en har valgt å investere i.

I finans vet vi at en går glipp av mye om en kun sparer på bankkonto. Aksjer kan være utfordrende og svinge mye, så en velger ofte fond. Vi er opplært til at fond er langt tryggere enn aksjer og gir langt bedre avkastning enn bankkonto. Samtidig er fond ofte dyre, for de innebærer stort sett at det sitter en forvalter på toppen og også han skal ha til salt på indrefileten. Det samme skal selskapet han jobber for.

Den siste tiden har jeg fulgt med på et fond, et temmelig nytt et. Det ble etablert i slutten av november fjor og på under fem måneder, har det generert en avkastning på 237,78%. Hemmeligheten er at det ikke er bygget som et vanlig fond – det investerer ikke i vanlige aksjer, men kun i kryptovaluta. Likevel gir det ikke alt jeg er ute etter. Plattformen det er bygget på, er ikke stor nok til å by på alle mulighetene som finnes der ute. Men for all del, avkastningen er veldig hyggelig og de tar imot nye investorer.

For min egen del er trolig ikke fond løsningen. Jeg vil ha tilgang både til det som er på markedet, stort og smått … samt det som enda ikke er kommet der. Det jeg søker, kan kanskje minne om et gammeldags hedgefond, som stort sett gjorde som de ville. Kanskje, kanskje ikke. En løsningen vil gjerne ligge i å sette opp et investeringsselskap, som utelukkende investerer i kryptovaluta. Verktøy som boter, relasjoner som jobber i kryptouniverset … det er mange muligheter for å skape noe mer enn kun å ligge flatt i en eller flere valutaer.

Med ett ble det mye mer avansert enn å kjøpe seg noe Bitcoin, men så ble også mulighetene og oppsiden mye større. Nåja, det var dagens tankerekke. Bildet øverst er forresten fra stranden like nedenfor gamlebyen i Marbella.

Publisert av Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: