Site icon Dag Rune Flaaten

Soloppgang og LBRY

Sørkysten av Spania ligger som kjent rett nord for Afrika og her formelig spretter solen opp fra havet hver morgen. Det er balsam for sjelen å stå på terrassen og ta inn det mektige skuet, men vanligvis er den kommet et godt stykke før jeg kommer på å ta en titt.

Her en dagen var jeg tidlig i gang og hadde stilt telefonen på opptak en liten halvtime før solen begynte å titte opp. Du kan se alt sammen ved å trykke her.

Soloppganger gir håp. Jeg har mange ganger tenkt at “en ny dag truer”, men en ny dag gir jo stort sett noen nye muligheter. Og vi trenger dem selvsagt, for det er stort sett alltid noe vi klarer å rote til eller i det minste løse på ikke-optimale måter der og da. Så jo, soloppganger gir håp og nye sjanser for å forbedre tilværelsen.

En annen ting som gir håp, er plattformer som LBRY. De tar opp kampen mot de etablerte kjempene og byr på frihet der kjempene overstyrer en med sensur. LBRY er et alternativ til YouTube, den er bygget på blockchain og er sensurfri. Filmen min av soloppgangen er lagt ut på LBRY og Odysee (den litt mer brukervennlige varianten av den samme plattformen).

Det siste nå, er at finanstilsynet i USA (SEC), har engasjert seg for å stoppe hele LBRY. Det er fullt forståelig at en del ønsker å stanse plattformen, ikke minst fordi at der kan en finne opptil flere meninger rundt det samme innholdet. Den er som et godt gammeldags speakers corner.

I og med at LBRY er bygget på blockchain, har den også sin egen kryptovaluta – LBRY Credits (LBC). Den har steget mange ganger i verdi etter at jeg begynte å bruke LBRY, men det nye angrepet fra SEC sendte i dag kursen ned over 20%. Den hentet seg inn igjen i løpet av dagen.

Det er klart at et angrep fra SEC blir vanskelig å stå imot, men en får bare håpe at de klarer seg. Jeg synes plattformer som byr på frihet i en tid hvor sensur vokser på seg i alle retninger … de frie, ikke-sensurerbare plattformene er viktige i slike tider. Så, jeg håper de klarer seg og kommer seg godt gjennom dette.

I så fall vil trolig LBC stige kraftig i kurs, men de har nok en tøff periode foran seg. LBRY selv har informert om saken og forsøker å samle støtte. Du kan lese hva de selv skriver her (anbefales).

Det er kanskje ikke så mange som har gått til med det enda, men om en tenker etter … så er svært mye av informasjonen som når oss temmelig ensrettet. Om det har med sykdommer, smitte, presidenter, trusselbildet eller annet å gjøre. Ofte har flere synsvinkler noe for seg, i alle fall om en skal fatte gode beslutninger. Ensretting er imidlertid veldig nyttig om en skal skape en stor og solid flokk med blinde følgere, men … vi vil vel være mer enn det?

Exit mobile version