Det stormer, eller?

Tre dager med ekstremvær og det meste av stranden er borte. Den ligger og flyter uti der, i form av seige, grå bølger. Får håpe det meste av den siger inn igjen, nå som ting har roet seg.

Om stranden her er som verdensøkonomien etter at 2020 var ferdig å herje med den, så frykter jeg at mye mer av stranden vil forsvinne i løpet av kort tid. Jeg tror nemlig ikke at 2021 blir så forbasket mye bedre – ikke for folk flest.

Joda, børsene fortsetter å tikke oppover, de superrike blir enda rikere og resten av oss roer oss litt med at det er grønne piler på børsene. Ja, og så har endelig massevaksineringen kommet i gang. Good times ahead, right? Snart blir alt som det var, vi kan reise på ferie igjen og samles, akkurat som i gamle dager (2019).

En kommer jo ingen vei med å bruke tiden sin på å følge med på alt dette her, men det er greit å skaffe seg et overblikk iblant, før man vender fokuset tilbake til seg, sine og sitt. Det er forresten ikke helt risikofritt å mene noe om hva som foregår heller. De store plattformene av sosiale medier har svært avansert AI og enorme algoritmer, som filtrerer hva som popper opp i feeden til folk og hva som blokkeres. Om man mener noe annet enn den offentlige versjonen av ting, blir dette skjult og avsendere risikerer i tillegg å bli fjernet.

Før ville mange hevet stemmen og sagt at dette var et klart brudd på ytringsfriheten, men i dag aksepterer vi dette. Det er jo viktig at ingen farer med tull og fjas, slik at folk for eksempel slutter å stille seg bak myndighetenes tiltak, eller mister interessen for å ta det foreslåtte antallet vaksiner.

Som nevnt, svært avansert AI og hinsides kraftige algoritmer, så slike ting mener man ikke noe om lenger. Ja, det var sant. Det finnes forresten noe som heter Odysee. Det er som en usensurert variant av YouTube. Det betyr ikke at den er ekkel og grisete, men at den tillater at ulike meninger luftes og at ulike tanker kommer på trykk – ja, akkurat som ytringsfrihet, på en måte.

Den er bygget på blockchain (LBRY) og er helt gratis å bruke. Om du inviterer andre til å bruke den, får du inntil videre 15 LBC (LBRY Credits). De var verd noen øre da jeg begynte å bruke plattformen, men nå er de verd rundt 1 krone.

Om flere etter hvert begynner å verdsette slike gamle idealer som ytringsfrihet, kan den for alvor bli verdifull. Dette med ytringsfrihet er jo, som du kanskje har fått med deg, forsvunnet fra de andre store sosiale mediene – du finner ikke lenger to sider av en sak, med mindre du søker på en plattform som nettopp Odysee.

I og med at den er gratis og den gir deg mer innhold … hva med å prøve den ut? Det er ikke meningen å påføre noen ekstra stress ved å foreslå å søke varierte og til dels motsatte meninger rundt et dilemma, før en konkluderer med noe. Om du er komfortabel med å få kun én side presentert, for så å bestemme at du mener nettopp dette … da er det sikkert like greit å fortsette med nettopp dette. Hvorfor forandre noe som fungerer som bare rakkeren..?

Publisert av Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: