BTC passerer $ 39.000

Etter toppnoteringen på $ 20.000 i slutten av 2017, sank bitcoin ned til $ 3.500 i begynnelsen 2019, før den nådde en ny topp midtveis i året på rundt $ 14.000. Som bildet over viser, er dette rukket å bli gammelt nytt. Vi er midt i en eksplosiv vekst og kursen passerer trolig $ 40.000 i løpet av noen timer.

Max Keiser, som er en legende i Bitcoin-miljøet, spådde at kursen ville passere $ 20.000 i slutten av 2020. Det hadde han rett i. Han traff ikke helt, for kursen passerte faktisk $ 28.000 før året var omme.

Uansett, Max Keiser har vært ute med sin spådom for 2021 og i denne filmen, kan du se hva han mener om både bitcoin, gull og sølv for 2021; samt hvilken sentralbank han mener kan gå dukken i løpet av året.

Om du ikke ønsker å se selve filmen – som absolutt anbefales – er spådommene som følger:

  • Bitcoin når $ 220.000 i løpet av oktober 2021.
  • Gull når $ 3.000+ per unse i løpet av 2021.
  • Sølv når $ 100+ per unse i løpet av 2021.
  • ECB, den europeiske sentralbanken går dukken i løpet av 2021 – han forklarer mer om dette i filmen.

Så, hva skal en da foreta seg, om man ikke allerede har rukket å sikre seg noen satoshi? En satoshi er hva en bitcoin er bygget av – det kan sammenlignes med ørene i en krone. Det finnes 100 millioner satoshi i en bitcoin, så … selv om det nå er blitt for dyrt å kjøpe en hel bitcoin for de fleste av oss, går det an å sikre seg en hel del satoshi.

Det skal totalt produseres 21 millioner bitcoin, men over 4 millioner av dem som allerede er produsert, er mistet. Det vil si at det totale antallet bitcoin verden noensinne vil se, er 17 millioner. Det finnes til sammenligning rundt 8 milliarder mennesker her på kloden, så vi kan altså ikke alle sikte oss inn mot å eie en hel bitcoin. Men, vi kan alle eie noen satoshi.

Med 17 millioner bitcoin og 100 millioner satoshi for hver bitcoin, finnes det 1,7 billiarder satoshi. Om alle 8 milliardene mennesker skulle hatt like mange hver, ville vi alle hatt 212.500 satoshi. Med kursen akkurat nå, ville dette kostet hver av oss $ 83.

Det vil selvsagt aldri bli jevnt fordelt, men om du skulle kjøpe 10% av en bitcoin, ville dette tilsvart 10 millioner satoshi, som ville kostet deg $ 3.900. 1 million satoshi (1% av en bitcoin) ville kostet $ 390.

17 millioner mennesker kan eie 1 bitcoin hver, mens 170 millioner kan eie 10% av en bitcoin hver. Det fine er at det ikke kan trykkes opp nye av den, så den kan ikke vannes ut på samme måte som alle de andre valutaene vi omgir oss med – som dollar, euro, kronen og så videre.

Nåja, bitcoin har altså knust forrige rekord og de store pengene, fra banker, fond, institusjoner og store bedrifter, er i ferd med å finne veien inn i kryptoland. Dermed er det gjerne duket for en aldri så liten himmelferd.

Det blir gjerne litt rart om et lass med nerder plutselig blir milliardærer, men slik kan det altså gjerne bli. Fordelen til bankene, er at de kan trykke opp nye penger, for å kjøpe seg godt inn i bitcoin og hva annet de måtte ønske – det finnes sikkert nok av dem som på et eller annet tidspunkt ønsker å selge. Noen for $ 40.000, noen for $ 50.000; de fleste har et nivå hvor det begynner å bli fristende. Da tenker de kanskje ikke at dollaren, euroen eller hva det skulle være, er særdeles utvannet og at verdien av den gjerne ikke har noen reell mulighet til å holde seg over tid.

Det er uansett veldig interessant å se hvordan bitcoin og en del andre kryptovalutaer vil utvikle seg gjennom det nye året. Ikke den optimale følelsen å stå på perrongen og se toget suse forbi, men interessant blir det likevel. God tur til alle dere som er ombord og skaff dere en bit av moroa, dere som har muligheten til det.

Publisert av Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: