Årets siste

Et særdeles begivenhetsrikt år er snart over. Svært få av oss dødelige kunne vel forutse hvordan året skulle bli, da vi satt for et år siden og var i ferd med å avslutte 2019. I og med at vi nå er inne i et løp, kan vi vel ane i alle fall noe av innholdet i 2021:

  • Dårligere utvalg av varer og tjenester, grunnet at mange bedrifter og arbeidsplasser forsvant i året som gikk. Dette gir lavere produksjon og mange steder vil en merke at det blir mindre av de mest nødvendige ting. FN advarer for eksempel om en sultkatastrofe uten sidestykke i moderne tid.
  • Arbeidsledigheten fører til at mange blir avhengige av offentlige tilskudd og støtteordninger, for å ha råd til helt elementære ting, som bo- og matutgifter. Konsepter for borgerlønn (universal basic income) er blitt testet ut flere steder og enkelte forventer at varianter av borgerlønn vil rulles ut i 2021. På mange måter innførte USA borgerlønn i året som gikk.
  • Massevaksinering, med et temmelig solid påtrykk for å delta. Spanias helseminister har informert om at spanske myndigheter vil opprette et register over dem som nekter å la seg vaksinere og at dette registeret vil deles med andre EU-land. De som ikke tar vaksinen vil kunne oppleve at de ikke får fly, delta på idrettsarrangementer og en hel del andre ting.
  • I første del av 2021 vil trolig det meste dreie seg om vaksinering og nye varianter av viruset. Europa og USA vil slite, mens Kina vil fortsette veksten. Vi vil gjerne tenke at vi burde gjort mer som Kina, eller vært mer som Kina; hatt mer overvåkning, hatt en sterkere regjering og strengere tiltak. Kina har klart seg bedre enn noe annet land i 2020 og vil lede an inn i 2021.
  • USA avslutter 2020 i et salig kaos og enkelte ser for seg at det kan ende riktig så ille. Deres dager som ubestridt leder på verdensarenaen ser uansett ut til å være talte og Kina ser ut til å være på full fart for å overta.

Det er mye å bekymre seg over, når det hersens pandemiåret går mot slutten og vi skal trå inn i det ukjente 2021. Men, som Matteus skrev (Matt 6:34): “Vær derfor aldri bekymret for morgendagen, for den vil ha sine egne bekymringer. Hver dag har nok med sine egne problemer.” Så, i stedet for å gruble over hva morgendagen eller det nye året vil bringe, tilbrakte vi i dag noen herlige timer på padelbanene på Cerrado del Agiula, like ovenfor Fuengirola. Om du har fått sansen for padelsporten og befinner deg i nærheten av Fuengirola, er plassen absolutt å anbefale.

På søndag skal vi valfarte til enda et nytt padelanlegg, så det er spennende. Det er mye trivelig å finne på, selv om enkelte detaljer av omstendighetene er litt befengt med restriksjoner av ulikt slag. Så ja, 2021 får bare komme, så skal vi gjøre det beste utav det.

Publisert av Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: