All Time High … så hva nå?

Var det i går Bitcoin bikket $20.000? I skrivende stund har den passert $23.000 og er opp ca 14% siste døgn. Tenker du at dette var toppen og at det nå går utforbakke, eller begynner du å tenke at det var som pokker at du ikke satt av noe tid til å få kjøpt deg litt inn selv?

Om en tenker på Bitcoin og kryptovaluta generelt som alternativ til vanlige aksjer og fond, så trenger en å sette seg inn i andre børser enn dem man bruker for aksjer og fond. Kryptomarkedet har flere ulike børser og de virker veldig likt, men en får altså kjøpt kryptovaluta der, i stedet for Amazon, Apple, Equinor, Norwegian og Tesla.
To veldig gode kryptobørser er Binance og Bitpanda.

De som har satt seg litt inn i Bitcoin og kryptovaluta, tenker trolig ikke på dette som alternativ til hverken aksjer eller fond, men heller som alternativ til kroner, euro, dollar, gull og sølv. De ulike typene kryptovaluta er altså alternativ til andre typer valuta. Gull og sølv brukes ikke som penger blant folk flest lenger, men de gjorde det tidligere og rikinger rundtom har gjerne vekslet en del av sine euro, dollar eller hva det skulle være over til nettopp gull og sølv – for sikkerhetsskyld.

Det som er litt spesielt med kroner, euro, dollar og alle andre lands valutaer, er at de stadig blir mindre og mindre verd. Vel, euroen er jo ganske dyr i forhold til den norske kronen, men den rekker ikke like langt i år som den gjorde i fjor. I det daglige oppfatter vi det som at prisene på varer og tjenester sakte men sikkert stiger, slik at det altså må mer penger til for å betale for den samme varen i år, enn hva som måtte til for et år eller ti siden. En krone rekker ikke like langt i dag, som den gjorde for 50 år siden – heller ikke en euro eller dollar. Ja, euroen fantes ikke en gang for 50 år siden. En gullmynt derimot, den rekker stort sett like langt i dag som den gjorde for 50 år siden, eller for 500 år siden for den saks skyld.

Bitcoin har i kryptoverdenen fått den samme rollen som gull. Til forskjell fra vanlige valutaer, går det ikke an å produsere nye Bitcoin til evig tid – for mer om dette, les innlegget Bør jeg og bedriften min eie Bitcoin?

En super måte å skaffe seg Bitcoin og andre typer kryptovaluta, er altså å bruke kryptobørsene jeg viste til over – Binance og Bitpanda. Om en virkelig vil gjøre det enkelt, er det satt opp fond hvor en betaler med VISA-kortet og får investert i en rekke kryptovaluta samtidig.

Prime Crypto Fund er et slikt fond og i skrivende stund er fondet investert som følger: Bitcoin (65,8%), Ethereum (13,05%), Ripple (4,48%), Tether USD (3,34%), Litecoin (2,56%), Monero (2,33%), Cardano (2,13%), Bitcoin cash (2,03%), Chainlink (1,98%), Stellar (1,9%) og USD (0,39%).

Det var kanskje litt mye å gape over, men poenget er altså at man automatisk blir investert i alt dette, uten å måtte styre med noe som helst. Man investerer i Prime Crypto Fund som om man investerer i et helt vanlig fond og så er man altså investert hovedsakelig i Bitcoin, men også i en rekke av de andre store kryptovalutaene. Enkelt og greit, altså.

Så, om du tenker at toppen er nådd og at det nå er utforbakke med kryptovaluta, da bør du slett ikke foreta deg noe som helst i forhold til de tingene jeg nevner over. Om du derimot tror at sentralbankene fortsatt vil trykke opp nye penger, at flere bedrifter vil gå over ende og at kronen, euroen, dollaren, rubelen og alle andre lands valutaer vil fortsette å miste sin kjøpekraft, da kan du gjerne vurdere å komme deg litt inn i krypto du også – enten ved å handle for eksempel gjennom Binance og Bitpanda, eller ved å skyte noen kroner inn i et kryptofond som Prime Crypto Fund.

Om du ønsker hjelp med noe av dette, er det bare å ta kontakt.

Publisert av Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: