Site icon Dag Rune Flaaten

Nye nedstengninger

I går kunne vi lese at Tyskland stenger skoler og butikker fra 16. desember og frem til utpå nyåret en gang. Slike midlertidige tiltak har jo en lei tendens til å forlenges, så selv om det indikeres at nedstengningen skal vare frem til 10. januar neste år, kan det godt tenkes at åpningen blir utsatt. Richard Nixon tok for eksempel den amerikanske dollaren av gullstandarden i 1971. Dette var et midlertidig tiltak, som aldri ble reversert. De strenge sikkerhetstiltakene på flyplassene etter 9/11 var også et slikt midlertidig tiltak – for 19 år siden. Så jo, kanskje åpner Tyskland 10. januar, kanskje ikke – det er jo et midlertidig tiltak, så det er jo helt umulig å si.

Dagen etter at jeg postet dette innlegget, ble følgende artikkel publisert:

Tysk nedstenging koster milliarder – blir trolig forlenget

https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/jB37kL/tysk-nedstenging-koster-milliarder-blir-trolig-forlenget

Programmereren har bestemt

Samtidig har en amerikansk programmerer sagt at barer og restauranter i USA bør holde stengt i et halvt års tid og at en ikke bør ha de store forventningene om en normaltilværelse før i 2022. En skulle kanskje ikke tro at dette var vesentlig, men det er det altså. Denne programmereren utviklet nemlig operativsystemet Windows og fikk senere på plass Office-pakken. Etter hvert som årene gikk, fikk disse systemene innpass i det meste av datamaskiner der ute og mannen endte opp som en av verdens aller rikeste. Han har brukt rikdommen på å kjøpe seg opp i selskap som utvikler vaksiner og han har sørget for at både nyhetsredaksjoner, forsknings- og analysemiljøer er på lønningslisten. Han er også største sponsor for Verdens Helseorganisasjon og det var jo de som oppfordret alle verdens nasjoner til å foreta nedstengninger. Foranledningen var at de hadde fått rapporter fra noen analysemiljøer, som fortalte hvor mange mennesker som kunne komme til å dø av den nye, livsfarlige pandemien. Disse analysemiljøene var blant dem som var på lønningslisten til denne programmereren.

Denne programmereren er trolig verdens mektigste person og derfor blir det vesentlig når han foreslår at barer og restauranter holder stengt i et halvt års tid. Igjen er det greit å ha med i tankene at også dette er tenkt som midlertidige tiltak og at slike midlertidige tiltak ofte blir forlenget og forskjøvet.

Bill Gates says bars and restaurants should ‘sadly’ be closed for 4-6 months, no return to ‘normal’ until 2022

https://www.rt.com/usa/509561-bill-gates-covid19/

Gates spytter altså enorme summer inn til Verdens Helseorganisasjon hver år. For noen måneder siden sørget Verdens Helseorganisasjon for en liten kronerulling blant verdens rikeste land. Pengene ble gitt til selskap som utvikler vaksiner for å bekjempe pandemien og tilfeldigvis var altså Gates såpass heldig posisjonert at mange av disse pengene fant veien til hans selskap.

Vi trenger en vaksine for å få ned dødstallene

Svært mange er nå ivrige etter å få tatt vaksinen mot dette ufyselige viruset. De er ikke så bekymret for at den ikke er testet i noen særlig grad og de har vel gjerne heller ikke satt seg noe særlig inn i dette covid-19-viruset. Det at PCR-testen ikke er en test som tester for noe covid-19-virus, det har de ikke fått med seg. Forresten synd at mannen bak PCR-testen, som selv formante om at testen ikke egnet seg slik den brukes i dag, tilfeldigvis døde et par måneder før testen ble valgt ut som den eneste og dermed også aller beste måten å teste for covid-19 (som den altså ikke er bygget for å teste mot).

Det er uansett ikke så viktig, for helsemyndighetene sier at det er denne testen som skal benyttes og dessuten forteller de oss at det er om å gjøre at så mange som mulig får vaksinert seg så snart det lar seg gjøre. Risikogruppene først, selvsagt, men så snart som mulig alle vi andre også.

Folk dør som fluer

Ja, for folk dør vel som fluer av dette viruset? Om du søker etter hvor mange mennesker som har dødd i år i forhold til i fjor eller året før, da finner du ingen ting. Slike søk gir ikke noe svar. Er ikke det rart? Hvorfor blir ikke dødstall publisert, der en sammenligner det fryktelige pandemiåret med foregående år? Ville ikke dette være temmelig relevant, nå når vi står på randen av utryddelse?

Det er vel egentlig bare to logiske forklaringer. Enten har veldig mange flere dødd i år, eller så har langt færre dødd i år. Dersom de vil vi skal ta en vaksine, ville det da være logisk å skjule tallene om de var i vaksinens favør – altså om flere hadde dødd i år? Nei, selvsagt ikke. Dersom antallet døde i 2020 var høyere enn i 2019, 2018, 2017, da hadde dette høyst sannsynlig vært en del av nyhetssendingene.

Dermed må en kunne undres om ikke antallet døde i 2020 faktisk er lavere enn foregående år. Hva vil det i så fall si om pandemien? Om færre av oss dør i år enn foregående år, betyr ikke det at vi er utsatt for et massehysteri, som egentlig ikke bunner i stort annet enn at noen har veldig lyst til at vi alle skal ta en vaksine?

Har det noe å si hva som er i vaksinen?

I så fall bør det jo være interessant å finne ut hva som finnes i denne vaksinen, hvordan den virker og hvorfor i all verden noen er så interessert i at vi skal ta den – om dødeligheten i 2020 er lavere enn foregående år, altså.

Der er flere tidligere YouTube-kanaler som har tatt opp slike ting, men de er blitt fjernet. Om man snakker negativt om det som nyhetskanalene melder, eller om man kommer med en motstridende tanke, da blir man sensurert bort. Slik er det i 2020. Slik var det ikke før, men i år er det blitt slik. Man blir rett og slett fjernet fra det sosiale mediet, om man kommer med noe annet tankegods enn det som er godkjent. Sensur står høyt om dagen og det som sensureres bort, er alt det som ikke forteller det samme som Verdens Helseorganisasjon. Er det greit, eller er det betenkelig?

Alternative kanaler

Heldigvis er blockchain ikke bare cryptovaluta, men også mye mer. For eksempel har man på blockchain-teknologien laget nye sosiale medier, som ingen kan komme og sensurere. Dermed kan en fortsatt finne en hel del innhold som noen der ute ikke ønsker at vi skal få med oss. Det at det finnes andre varianter av historien, betyr ikke nødvendigvis at det er disse som er sanne og at massemediene tar feil, men det betyr i det minste at vi har mulighet til å få med oss mer enn den ene siden av saken, som vi blir bombardert med så og si 24/7 gjennom de vanlige nyhetskanalene.

Odysee finnes en rekke av de kanalene som frem til begynnelsen av 2020 var store på YouTube, men som brått ble fjernet. Ta for eksempel denne kanalen, som samler opp diverse info fra flere av de kanalene som nå kun finnes på alternative plattformer, som Odysee. Det kan absolutt ha noe for seg å ha slusene ørlite åpne i forhold til nyanser, andre versjoner og tolkninger og iblant finner man sannheten på andre steder enn hvor man i utgangspunktet trodde man skulle finne den.

Med tanke på artiklene jeg viste til over, blir det spennende å se hvordan tyskere, amerikanere – og etter hvert kanskje også vi selv – reagerer på å bli herset med på denne måten. Ifølge nyhetssendingene går det stort sett veldig greit for seg, men om en fanger opp nyheter fra også litt andre kanaler, kan en se at det virkelig murrer her og der.

I vår tenkte vi vel at 2020 ble et veldig annerledes år, men kan det tenkes at 2020 bare var et overgangsår og at tilværelsen ikke kommer tilbake der den var, uten at folk engasjerer seg og selv sørger for å få justert saker og ting tilbake til der de ønsker å ha dem? Så lenge de aller, aller fleste lengter etter en vaksine og blindt stoler på at dette er et gode, fordi de har hørt det på nyhetene, da kan det være vanskelig å få verden på rett kjøl igjen, men … kanskje vil folk begynne å søke etter informasjon og gjøre seg opp sine egne meninger etter hvert? Det gjenstår å se..

Exit mobile version