Site icon Dag Rune Flaaten

Bøkene

Siden 2016 har jeg skrevet noen bøker. Det begynte med at jeg ønsket å få ut den egentlige historien til Klagehjelp. Vi var ofte omtalt i mediene, men fremstillingen var temmelig langt fra sannheten og dette skapte ubehag både for kundene og oss.

Frem til da, hadde jeg hatt en grunnleggende tillit til det vi fikk servert i aviser, på radio og TV, men den forvitret temmelig kjapt da jeg så hvordan journalistene bearbeidet materialet og produserte artikler som var langt unna hva en kunne forestille seg. Jeg vet i dag at de benyttet en rekke teknikker som mange andre også er blitt utsatt for, men den gangen hadde jeg ikke noen forestilling om at det var slik de opererte.

Det var utrolig skuffende og frustrerende, så jeg gikk altså i gang med å skrive min første bok; Oppstarten. Der gikk jeg gjennom flere av artiklene, hvordan samtalene med journalistene hadde vært, hva som hadde blitt sagt og hva som til slutt endte opp i artiklene. Vår versjon av Klagehjelp og hva vi jobbet med måtte frem. Vi var ikke de kjeltringene vi ble fremstilt som; vi var David mot Goliat, Robin Hood … vi hjalp forbrukeren i kampen mot de store bankene.

Slik begynte det altså, med Oppstarten. Det ble etter hvert fem bøker om Klagehjelp. I tillegg skrev jeg en bok om salg og en bok om personlig økonomi … og så var jeg ferdig skrevet for en stund. Bøkene er ikke høylitterære verk, flere av dem er mer som protestskriv mot medienes fremstilling. Om du ønsker å gi deg i kast med bøkene om Klagehjelp, vil jeg oppfordre deg til å lese dem i kronologisk rekkefølge, som oppgitt under. Slutten på begynnelsen er den siste boken jeg skrev, og kommer tidsmessig etter både How to Sell og Hvor tar pengene veien?, men den er den femte boken om Klagehjelp og bør derfor leses etter Under skydekket. Slutten på begynnelsen kan nok leses uten å lese noen av de andre først, men det er jo greit å ha med seg historien, om en først setter i gang.

Under har jeg satt opp bøkene i foreslått rekkefølge:

Klagehjelp kom til i etterkant av at DNB-kunden Ivar Petter Røeggen vant frem i Høyesterett den 22. mars 2013. Bankkjempen måtte punge ut etter at spareproduktene de hadde solgt ham gikk filleveien. Saken hadde pågått i flere år og rundt om i det ganske land, satt både kunder og finansfolk og fulgte saken nøye.

Dag Rune Flåten var en av dem. Finanskrisen hadde slått inn på mange plan også for ham og han hadde brukt mye tid på å sette seg inn i hvorfor det gikk så galt. Bankenes og de ulike finansselskapenes rolle … hvordan de maktet å sikre seg fortjenesten, mens tapene ble overført til forbrukerne … en skulle nesten ikke tro det var mulig.
I årene før finanskrisen loppet norske finansinstitusjoner kundene sine for milliarder av kroner. Bankgiganten DNB hadde rukket å bygge opp Norges største eiendomsfond og mens de skuffet inn enorme summer, ble kundenes verdier utradert.

Les historien til noen av de nær 1 500 kundene vi hjalp med å vinne tilbake rundt 400 millioner kroner fra bankgiganten DNB. Statistikken vår var imponerende; rundt 95 prosent av kundene våre vant frem og de fikk i snitt tilbake rundt 70 prosent av investeringen sin.

Vi var under konstant bombardement fra Forbrukerrådet og andre gjennom mediene. De gjorde hva de kunne for å skremme kundene vekk. Dette resulterte i at tusenvis av kunder takket nei til vår hjelp … og tapte milliarder.

Les boken og forstå at det nytter å ta tak i grove overtramp. Vi i Klagehjelp gjør alt i vår makt for å hjepe kundene våre – sammen er vi sterke!
Denne boken forteller om kampen vår mot Forbrukerombudet, eller i alle fall om det intense arbeidet vårt for å tilfredsstille ombudet. Det tok oss fire måneder og kostet oss uhorvelig mange penger … og en hel del andre ting. Det var rett og slett lærerikt – på mange vis..
I denne boken forteller vi om hvordan vi reagerte, da vi fant ut at en rekke av de økonomiske forutsetningene våre var feilaktige.

Tall som ble presentert gjennom regnskapssystemet og som dannet beslutningsgrunnlag for satsningene våre, hadde mangler.

Vi befant oss i en farlig situasjon, men heldigvis hadde vi fått øynene opp for hva som befant seg under overflaten.

Vi måtte gjøre hva enn som måtte til, for raskest mulig å rette opp skuta, slik at vi kunne fortsette ferden fremover, dit vi hadde bestemt oss for å nå.
I løpet av seks korte år, sørget det lille selskapet Klagehjelp for at norske forbrukere fikk hundrevis av millioner tilbake fra bank, finans og bilindustrien. Om du søker på nett, vil du finne mengder av negativ omtale, der både selskapet og mannen bak får gjennomgå. Selskapet var forutbestemt å bukke under og denne lille boken er historien om hvorfor og hvordan.
Success and growth are not constants and every successful person has to constantly work on improving his or her skills. One of the most important skills in life is selling. To some degree, we all know how to sell, it’s a necessity – but those who excel in selling, have next to no limits to what they can accomplish in life.

This book is about sales and it suggests where to put your focus, how to advance your game and how to improve your overall sales success.
Denne boken handler om pengene dine og hvordan du kan få mest mulig utav dem. Den tar for seg sparing, inntekter og kostnader, men den ser også på hvem en skal høre på når det gjelder penger. Den er proppet med eksempler og tips, for å hjelpe deg opp og frem.
Exit mobile version